...och där kom träningsvärken och snusabstinensen!

2011-10-26 10:09:13 / 2 kommentarer ..


Maja söver den viktiga förmiddagsluren och jag ligger i soffan med en kopp kaffe och glor på "Halv åtta hos mig". Tanteri tantera, eller hur? ;) Efter gymmet igår så hoppades jag på att få nån slags träningsvärk idag och joru, nu smyger den sig på minsann. Det är gött det! Idag blir det vilodag med kanske en tripp ner på stan och glo lite. Jag skulle verkligen behöva en ny sportbh eftersom pupparna mina har blitt en aning mindre efter amningen och även efter viktnedgången. Jag får liksom skitont i högra axeln när jag är ute på jogging och även när använder crosstrainern. Svinont så jag antar att det är dags med en ny jäkel som håller dom två fladdriga på plats ;) Men vi får allt se hur pass det blir med det. Även denna månad vart en såndär svinigt-mycket-räkningar-månad. Jag fattar inte att det aldrig kan bli en bra månad. Det verkligen bara matas på med diverse skiträkningar. CSN, radiotjänst, bilskatt osv. Tvi fan!


Angående snusabstinensen så håller min läpp att skrika sönder sig efter en enda liten go prilla. Jädrar va gött det skulle vara. Allt vart så stölligt med det där snuset för när jag fick reda på att jag var gravid så kastade jag dosan i soporna och börja då istället med Onico och det snusade jag under hela graviditeten men slutade på BB efter att jag klämt fram Maja till världen. Sen började jag med Onico igen efter nån månad och snusade det i ett par månader. Sen kastade jag den dosan åt helsicke MEN sen efter att jag slutat amma när Maja är drygt 6-7 månader så tyckte jag att det skulle vara väldans trevlans att bara testa "lite" att pilla upp en liten vanlig snus under läppen. Känna hur det nu igen kändes att få nikotin i kroppen och knoppen. MUMS skrek hela jag och började förstås snusa som en jäkla dåre igen. Fan också. Men så kom jag på häromdan att istället för att lägga pengar på snus så lägger jag undan pengar till ett gymkort. För gymkortet har jag ju egentligen mer glädje och nytta av än snuset. I längden alltså! Så nu ligger jag här i soffan som en halstrad råbiff med träningsvärk och försöker verkligen att tänka på nå annat än snus. ÅHH SNUS.
Dom första dagarna är skitkämpiga men jag klarar det. Det är jag helt hundra på! Ingenting kan man få gratis så det gäller att kämpa, kämpa, kämpa!



Veckans vägning och mätning - även skittrött

2011-10-25 22:57:12 / 0 kommentarer ..


Jaha ja. Då var det dags igen att berätta hur pass förra veckans svettningspass gett resultat :) Jag ligger en dag efter, jag vet.. Fick aldrig fingret ur igår att sätta mig vid datorn. Men här kommer resultaten, bättre sent än aldrig!

Vågen visade: -1 kg. Minus 11 kg totalt. Skitsvårt att verkligen fatta :) Gött mos!
Måttet runt stussen: -1 cm. Hela 12 cm allt som allt. Fantastiskt!

Just nu väger jag 83,7 kg. Mitt första mål var att komma under 85 kg och det fixade jag galant :) Mitt nästa mål är att komma under 80 kg. Tänk va jädrans göttans att slippa se 8-jäkeln och istället få se en 7:a. Haha.. Men jag är inte helt nöjd förrens jag ser en 6:a :) Lång väg dit men jag fixar't ! En bra hjälp på den långa vägen är i alla fall att jag äntligen skrivit in mig på gymmet. Känns löövely! Jag gjorde det därför att jag inte ska tappa allt nu när kalla vintern smyger sig på.. Hitta massa ursäkter för att det är för kallt för att dra på sig joggingskorna osv. Nu bor jag bara några minuter från Sporthallen och jag kan då inte ha bättre förutsättningar för att hålla igång även under vintern. Plus att jag även (idag rättare sagt) börjat styrketränat och är skitpeppad på att bygga finfina muskler. Visst kommer jag gå ut på promenader fast att det blir vinter. Maja måste ju få frisk luft. Men det passade sig även jäkligt fint att jag skrev in mig nu för jag känner att min kropp måste få börja arbeta med något nytt.. Promenaderna kommer ju alltid finnas där liksom men eftersom jag har det yrket som jag har så är det god tid att jag börjar bygga upp lite muskler inför jobbstarten.

Vet ni? Nej hur ska ni kunna veta det? Öhh. Aja, det är ju något man säger. Jag har ju alltid haft mer eller mindre problem med ryggen och jag trodde när jag blev gravid (då jag hade världshistoriens ischiasbesvär) att det skulle bli ett helsicke när jag skulle börja bära på ett barn på höften och lyfta hit och dit och visst fasen kände jag av det TILLS att jag började med promenader. Lååånga, härliga, svettiga och värdefulla prommenixer! Jag har inte känt av ryggen sen dess. Nada.. Alltså inte sen den 20:e juli (ungefär)... Visst är det otroligt? Och Maja som bara tyngre och tyngre så egentligen så borde det ju vara nu när hon väger över 10 kg som jag borde ha problem eftersom jag bär henne på ett annat sätt än vad jag gjorde när hon bara vägde 6 kg. Men icke :)
 Så ett tips till er som går med ryggbesvär.
Ut för fanken och låt svetten flöda i det gröna :)
Där fick jag till det.. Höhö.



Sliten mammi efter en omgång på gymmet och ett skitsvettigt intervallrace på crosstrainern. Mums! 


Maja 8 månader och BVC

2011-10-17 16:12:27 / 1 kommentarer ..


 

Maja in action! Kassa mobilbilder. I knööw.



Förra lördagen, den 8 oktober rättare sagt, fyllde Maja 8 månader. Inte klokt! Och hon blir bara stölligare och stölligare :) Precis som det ska va!
I fredags tyckte hon att det var dags att "gå" vidare i livet genom att börja krypa. Hujedamig! Efter att ha varit på g i nästan två månader så fick hon äntligen till dom rätta knycken. Men att krypa räcker inte utan det ska även resa sig mot saker. Soffan är en favorit. Vardagsrummet är också skitkul. Och knata omkring med gå-vagnen eller att man håller henne i händerna är också klockrent. Nej nu får hon allt lugna ner sig ett par hekto om jag ska hinna med :) Att säga ditta (titta) är heller inte så dumt. Eller när jag säger nejnej och ajabaja när hon försöker ansa mina pelargoner eller rycka i datasladden kontrar hon genom att skratta och haka upp sig på nene. Skitsöt! Det är ju egentligen då man ska stå på sig och absolut inte börja skratta men hur jäkla lätt är det på en skala mellan 1 och 10? :)

Idag var vi på 8-månadersbesiktning hos Bvc. Det gick kanon och Maja lyckades att inte kissa ner hela deras skötbord denna gång :)
Sist vi var där var den 31 augusti och då vägde hon 9335 gram och var 69,6 cm lång. Idag har Fisalottan passerat 10 kilosklubben. 10.045 gram rättare sagt och 73,2 cm lång. Oh my! Inte klokt sa räven.
Härligt att se att hon växer och frodas.

På tal om att växa så knatade jag och Maja iväg till våran frisör Hannah i torsdag. Både min och Majas lugg var alldeles för lång. Fast Majas var längst. Skönt att slippe sätta upp den i toffs och hårspännen jämt och ständigt. Och så söt hon är med sin lilla vasafrisyr :) Men då skulle ni se hur elegant hon satt i mitt knä i frisörsstolen och fick sig ett eget "förkläde" med en massa djur på (tror jag att det var, öhh). Det var grejer det!

Höjt!


Veckans vägning och mätning!

2011-10-17 15:48:09 / 0 kommentarer ..


Visst fanken går det framåt allt. Varje måndag är så spännande må ni tro! Och vet ni? Nu har jag nått mitt andra mål. 10 kg har jag lyckats blivit av med. Alla gravid- och efter BB-tiden-kilon är äntligen borta. YES! =)

Ida visade
- Vågen: -1,1 kg. 10 kg sammanlagt! MUMS
- Måttet runt stussen: -1 cm. -11 cm sammalagt.

Jag har sänkt mitt kroppsfett med 4%.
1% till och jag är inte längre överviktig. Haha.
Beräkningarna ska man ta med en nypa salt men det är iaf på ett ungefär. Så jädrans härligt att se framstegen!


Nu är jag på så pass bra humör att jag bjussar på en gammal godig ;)


Gomorron i en golvkall stuga

2011-10-14 09:34:53 / 0 kommentarer ..



Morgonmys med kotten. Han var tydligen så go att han fick följa med upp i sängen och sova förmiddagsluren.

Idag kommer äntligen pardörren som vi beställde för typ 7 veckor sedan. Jädrar va fint det blir. Jag kastar in en bild när den är på plats! Just ja. Igår vart äntligen taket klart! Jaaaaa. Skitsnöggt :)
Höjt


Tisdag och allt

2011-10-11 11:07:03 / 1 kommentarer ..




Världens skönaste Maja när hon var drygt 2 månader. Handväskor? pffsst, sicket skit tyckte och höll istället sin napp som om den vore en Gucci-napp.

Höj höj i stugorna, lägenheterna, tälten eller va ni nu valt att bo!
Hänne grejsas det för fullt uppå taket. Plåten kommer nog på på halva taket idag. Alltså plåttak är väl iofs inte lika trevligt som ett tegeltak är men det är då iaf ett billigare alternativ och dessutom underhållsfritt och så behöver vi inte tänkte på att behöva byta ut det inom de närmasta 60 åren.. Eller nått sånt. Haha. Det blir nog bra som fanken när det väl är där. Göttgött.
Maja sover sin viktiga förmiddagsskönhetssömn. Den missar hon aldrig. Den måste bara sovas annars blir det katastrof känner hon. Då hinner mammi (jag) grejsa med skittråkiga saker som disk, tvätt osv. Fy fan va trist det är vissa dagar. Just nu känner jag bara att det får se ut hur fanken det vill här hemma. Har absolut ingen inspiration till att fixa och dona. Visst, dammsuga måste jag göra eftersom Maja är utpå golven och härjar. I Kina syr dom visst på nån slags trasa på magarna på ungarna så att dom gör lite nytta medans dom krälar omkring. Det vore nått det :) 

Dagen idag ser dagen jäkligt lugn ut. Solen vrålar ute och när Maja har vaknat och blivit tvättad och klädd ska vi ta våra lurviga med oss ut och gunga. Hejja på gubbarna som kämpar med plåt hit och dit.. En promenix ska vi nog också få till. Gå och titta om det är några hundar på promenad. Maja har blitt helt gälen i hundar. Fluffiga ska dom helst vara också. Som mina pärons hund Gruff. Han är en Samojed och är därmed SKITFLUFFIG. Maja brukar leta efter honom i trädgården. Locka på honom genom att säga "AH AH AH". Kort och bestämd i rösten. Sötsmöla! Hon har en isbjörn som numera heter Gruff. Den ska hon ha med överallt. Haha. 

Ha en lövely dag  


Adam Tensta. Rötter i Gravendal?

2011-10-10 15:23:40 / 0 kommentarer ..




Visst fan är det så.. Det fick man reda på i "Moraeus med mera" igår på SVT1. Hans morsa är tydligen därifrån. Pappa Örjan kände dock inte till hans mamma namn. Kristin eller va hon nu hette.. Skit samma. Tufft iaf :)


Veckans vägning och mätning! Skitglad.

2011-10-10 09:27:51 / 1 kommentarer ..


Det får bli ett snabbisinlägg. Jag väntar nämligen besök av bästa Anki och hennes sötaste Esmeralda. Kaffe? Ohh jaa.

Idag var det så jäkla kul att häva sig upp på vågen.
För idag visade det nämligen:

Vågen: -1,2 kg. -8,9 kg sammanlagt. GÖTT!
Måttet runt stussen: -1 cm. -10 cm sammanlagt. JAA. Mitt första mål är avklarat.

Tror ni att jag är skitglad? Då tror ni jäkligt rätt :)

                                                                           Ha en löövely dag!

Blöppis - Overall i stl.62

2011-10-09 19:30:51 / 0 kommentarer ..


Vinteroverall i stl.62 från Lindex. Helt oanvänd eftersom Maja aldrig hann växa i den i vintras. Jag köpte den helt ny och gav då 299 spänn för den.
Säljer den nu för 120:-
Pass på :)

image description

image description


Tuffaste tuffingen i stada

2011-10-06 21:08:24 / 0 kommentarer ..











GI-müsli

2011-10-06 09:05:16 / 0 kommentarer ..


Recept på GI-müsli

Jag orkade verkligen inte skriva av receptet så för att göra det enkelt för mig så vart så här. 
 




...

2011-10-05 22:51:32 / 2 kommentarer ..


Maja tjatade och ville att jag skulle låna hennes badtrosor. Och visst passar dom fint? Mums. Höhö..



Dagens besök i badhuset var sådär. Jag hade höga förväntningar om att det åtminstone kunde vara något så varm i barnbassängen men ICKE sa nicke. Maja vart alldeles lyrisk när vi plumsade i badet och vevade hej vilt med både armar och ben. Sken som en sol. I typ 2 minuter sen kände hon hur jäkla kallt vattnet var. Till och med jag frös. Elin som går på babysim med Doris sa att det absolut inte är så kallt när dom är där. Men tydligen så värmer dom upp vattnet när det vankas babysim. Va fan. Hur mycket mer skulle det kosta att öka på nån liten enstaka grad så att man kan få möjlighet att bada utan att gå på babysim. Träligt men aja... Det dröjer iaf ett tag innan vi går dit igen. Vi satt iaf en liten stund i bebisbassängen men där går ju bara vattnet till fotknölarna och Maja och Doris vart alldeles kalla på överkroppen. Då kan man ju lika gärna bada i badbaljan här hemma och slippa bli kall. Usch va missnöjd jag är. Menmen, nu har vi testat iaf och det märks verkligen att Maja är en redig badbrutta :) Och jag kan då lova att hon somnade helt ovaggad i vagnen efteråt. Helt slut efter den lilla stunden i poolen. Stöllfia! Jag och Elin gick och tryckte en rejäl fika efteråt. Kaffe och en varsin bit chokladtårta som var svinigt god. Jädrar va jag njöt. Blir dregglig bara jag tänker på det. Hähä.

När jag och Maja kom hem så åkte löpartajtsen och träningsskorna på och jag begav mig ut på en springrunda. 7,5 km och det tog ca. 1 timme. Men då powerwalka jag emellanåt också. Var inte riktigt på hugget men skönt som fanken var det efteråt. Jag gjorde även plankan innan jag duscha. 3x60 brukar jag göra. Jädrar va dryg den är men effektiv kan du ge dig fasen på. Jag har träningsvärk i magen sen i måndags. Det var längesen jag hade må ni tro. Ujejuj. Göttgött.

Imorn ska det bli regn så det får nog fasen bli en innedag. Ska bli skönt. Måste röja bland tvätt och skit. Moppa golv så Maja slipper klibba fast när hon är ute på äventyr på golvet. Stackars barn. Haha. Nejrå, så farligt är det faktiskt inte men tillräcklig för att det ska få sig en omgång.

Söv gött! Höj

 

 

 


Här var det kaffe. Kaffe. Kaffe

2011-10-05 08:20:15 / 1 kommentarer ..


Gomorron!



Jag och Maja har dragit i oss frulle. Nu sover hon och jag sitter hänne med nykokat kaffe. Lövely. Idag vankades det till frukost för min del en skål med mild youghurt med upptinade blåbär, hemmagjord GI-müsli och lite proteinpulver med vaniljsmak, 2 st skivor rökt skinka och 1 ägg. MUMS!
Maja fick fullkornsgröt med upptinade blåbär och äggsmörgås. D-dropparna räknas inte för det kan hon omöjligt bli mätt på. Eller hur? :) 

Sen jag tog tag i mina matvanor som är GI-inspirerat så har jag tyckt att det har varit skitsvårt å veta vad fasen jag kan äta till frulle och mellanmål. Till en början åt jag gröt gjord på rågflingor och lite äppelmos till men det hände verkligen ingenting på vågen, fast att jag motionerade varje dag. Ca 1 mil om dan klämde jag. Det ni. Haha. Det gör jag verkligen inte nu. Det gick ett par veckor men sen fick jag ont i knän och fötter och det var väl då jag kom på att va fan håller jag på med. Jag kan ju inte gå från att promenara några få gånger i veckan till att fläska på med 1 mil om dan. FÖRE frukost oftast också. Herregud. Hur fan orkade jag? Haha. Istället för att bara gå hemma och mysa när Tom fick semester så såg jag möjligheten till att få göra något HELT själv. Det behövdes. I alla fall när man ammade och var behövd dygnet runt. Så den lilla stunden på dagen var så jäkla välbehövd. Inte minst för min kropp som vrööölade efter motion. Jag är sjukt stolt över mig själv att jag tog mig i kragen och att jag fortfarande tycker att det är skitkul. Och då ska ni veta att jag ALDRIG gjort det förut. Jo, kanske när jag var 9 år och spelade fotboll. Haha.. Och ännu roligare blir det ju förstås när det ger resultat. Och då menar jag inte bara på vågen och måttbandet utan även att se hur fort man kan förbättra konditionen och styrkan om man bara vill. Just det. Det är viljan som gör det. Jag har haft viljan att ta tag i min hälsa förut men av någon konstig anledning så har jag alltid gett upp. Tyckt att jag varit förjävla duktig som gått en promenad på 20 min och sedan unnan mig något riktigt flottig. För man måste ju leva också tänkte jag oftast.. Vadå leva kan jag tänka nu.. Så man lever alltså mindre om man inte drar i sig 1 kg ostkrokar om dan? Nu var det ju inte riktig så illa att jag åt skitmycket onyttigt varje dag men inte fan tänkte jag på vad jag stoppade i kakhålet. Det gör jag idag. Men då ska ni även veta att om jag vill fika och är skitsugen på det så gör jag det. Men gott samvete. Så långt har jag kommit i mitt liv att jag försöker så ofta det bara går att slippa få dåligt samvete. Jag menar, är jag fika- eller godissugen så har jag ett val att antingen låter jag bli och står för det eller så äter jag och står sedan för det. Jag som motionerar regelbundet och äter hälsosamt får väl om nån äta lite mindre bra ibland utan dåligt samvete. Eller hur? Jag "fuskar" nån gång varje vecka och i början så trodde jag att jag skulle gå upp alla kilon som jag tappat så fort jag tittade på godishyllan på Willys. Haha.. Men det vet vi ju att så ligger det ju inte till. Jag har gått ner i vikt fast att jag ätit något mindre nyttigt ibland. Det är nog inte undantagen som gör det. Jag vet att träningsinstruktörer också har snaskbehov, och då jävlar äter dom också.. Med gött samvete! Så det så :) 

Idag så går jag absolut inte 1 mil om dan men försöker iaf gå minst 5 km. Dels för att jag ska hinna få upp lite flås och dels för att Maja ska få sova och vara ute så länge som möjligt. 3 gånger i veckan, söndag, onsdag och fredag, försöker jag komma ut på en löparrunda som brukar hamna runt 7-8 km varje gång. Ibland så är jag i en förbannat fin form och springer då ca. 6 km och promenerar rask i 1,5 km som uppvärmning och 1 km som nedvarvning. Sånna springturer är lövely. Men vissa dagar så är det helt tvärtom, jag kanske istället går 6 km och springer bara 2 km. Det beror helt på dagsformen och vad jag ätit innan osv. Nu efter att jag köpt proteinpulver så är det mycket enklare att styra upp mellanmål och med det i magen så orkar jag springa mycket mer om jag nu är ute på eftermiddagen/kvällkvisten. Men så är det ju det här med foten, som jag tror är överansträngd. Hur jäkla irriterande är det inte när man så gärna vill ut och svettas men fotfan säger ifrån! Jag har testat vilat 2-3 dagar men det hjälper inte.. Men att jag springer på asfalt har kanske satt sina spår också.. Aja, det löser sig :) 
Efter löpturerna så brukar jag köra några omgångar med Plankan. Det är en grymt bra och skön övning som är bra att träna upp sina magmuskler med eftersom sit-ups inte är någon höjdare för oss som varit gravida och antagligen har mer eller mindre delade magmuskler. Så det är verkligen ett tips till er som också haft bebisar på jäsning och som vill komma i form :)  





Nu kom jag helt av mig från det här med frukost och mellanmål. Haha. Va fan. Aja, skit samma. Vi tar det någon annan dag. Jag tänkte lägga upp receptet på GI-müslin och även ett recept på skitgoda GI-energibars som funkar fint som mellis. 
Idag ska jag och Maja träffa Elin och lilla Doris. Vi ska gå och bada i badhuset med leva loppan. Maja kommer bli helt till sig i trasorna. Hon älskar att bada men detta är första gången som vi är i badhuset och hoppas för bövelen att hon inte känner för att bajsa. Det vore ingen höjdare ;)    



Dagens långpromenix

2011-10-04 22:23:22 / 0 kommentarer ..


Idag har vi varit ute på en lång och asskön promenad tillsammans med Anna och lilla Freja från mammagruppen. Majas nya jumpsuit från Kappahl passar skitbra när det är såna här dagar som är soliga men ändå lite halvkyliga. Converse-skorna passar fint som snus på hennes söta fötter och jädrar va roligt det är å dra i snörena tycker hon. Mumsiga hårboll. En snorig mumsig hårboll!


Pepti Power proteinpulver

2011-10-04 09:57:51 / 1 kommentarer ..




Det var alltså detta jag pratade om i inlägget som jag skrev igår kväll. Det är första gången jag prövar nå dylikt och ni ska då inte tro att detta är nå slags måltidsersättning utan jag äter detta som komplement eftersom att jag vill vara säker på att jag får i mig tillräckligt med protein om dagarna och då passar det alldeles utmärkt att ta en proteindrink till mellis t. ex. 

Jag tar ca. 1 dl proteinpulver till ca. 2 dl vätska (mjölk, vatten, youghurt osv.) och så brukar jag ha i frysta bär eller färsk frukt och så mixar man. Man får en jäkligt behaglig mättnadskänsla och det är skitgött att dra i sig direkt efter en löparrunda på kvällskvisten. Jag har redan märkt att det dämpar sötsuget eftersom man varken känner sig hungrig eller mätt efteråt. Proteinet hjälper kroppen att bygga upp muskler och behålla dom och det därför skitbra att äta när man vill gå ner i vikt för annars kan man förlora muskelmassa..

Så det så :)


Lövely cupcake-pyjamas

2011-10-04 09:21:04 / 2 kommentarer ..




Äntligen har Maja växt i sin pyjamas som hon fick av sin farmor i 6-månaderspresent. Den är fortfarande lite för stor men det betyder ju att hon kan använda den ännu längre ♥ Mumsmums.


Go'natt

2011-10-03 23:13:11 / 1 kommentarer ..


En skitgla men trött Maja hälsar att nu jädrar är det kvällen och det är faktiskt en dag imöra också. Iofs har damen sovit sen klockan sju men hon hälsar i sömnen. Haha. Så gonatt och söv så gönne!


Dags för veckans vägning och mätning igen!

2011-10-03 23:04:33 / 0 kommentarer ..


Veckorna går så jäkla fort så jag tror jag blir alldeles gälen. Gött men ändå inte. Tänk, det står inte på förrens Maja fyller ett och knatar omkring och rycker i gardinerna och käkar blomjord. Älskade stöllfia!

Veckan som har passerat har varit bra. Förutom vänsterfoten som INTE är så bra. Fattar inte. Säkert överansträgning. Men jag ger mig inte utan kämpar på som en dåre. Och det ger iaf lite resultat.

Imorse såg det ut såhär:

-Vågen: -0,7 kg. Sammanlagt -7,7 kg.
-Måttet runt stussen: -1 cm. Hittills har jag blivit av med 9 cm. Inte dumt!

Jag har gått och köpt mig proteinpulver. Vaniljsmak och chokladsmak. Inte klokt va gött det är. Men jag är inte så hajj än på hur jag ska använda det men jag kollade upp ett recept på en proteindrink och jag kan inte annat än säga att jädrar va gött det var. Så ett tips till er som har dålig fantasi när det gäller frukost och mellanmål. Köp proteinpulver och blanda iordning drinkar eller smoothies. Grymt gött. Och det mättar finfint.







Ida Gustafsson


Ida Emilia Gustafsson
Är 22 år gammal och har slagit rot i ett gammalt hus från 30-talet i Ludvika tillsammans med min sambo Tom och våran dotter Maja. Här kommer det antagligen bloggas både om det enda och det andra. Allt från husrenoveringar till träning, mat och bebisbajs!
  RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!