Att skapa ett gästrum

2012-03-26 10:46:27 / 1 kommentarer ..


  
Taket före


Taket efter.
Fantastiska hörnklossar som genast gör rummet mer mjukt och gediget. 
 

Muren före


Muren efter.
Det fattas bara lite mer målning och sen ett par mindre lister som ska bryta av muren med gipsväggarna. 


Hörnklossar även vid golvet. Mums!

 
Det har murats upp en platå som vi så småning om ska ha en gammal gjutjärnskamin på.


Golvet som låg här före var ett fiskbensmönstrat ekparkettgolv. Det rev jag upp fort som fan kan jag lova.
Jag + ekgolv (eller ek överhuvudtaget) = No fucking way. 
Men som tur var så fann vi ett gammalt trägolv under parketten som nu står på tur att få sig en dos renovering. Det ska slipas och springorna mellan brädorna ska drevas med linisolering eftersom det drar lite småkyligt. Sen ska det jädrar i min lilla låda målas. Vitt förstås. Blir gälet snöggt!


Igår vid 3-tiden på dagen visste jag inte hur skittråkigt det var att måla element. Men jag kan säga att 2 timmar efteråt visste jag MYCKET väl hur förbaskat skittråkigt det var. Och då ska det ändå målas en gång till. Vansinne! Men så som det är med renoveringar så sporras man ändå av hur tjusigt det blir när det väl blir klart :)


Alla fönster i huset är skitstora och så småning om så ska vi tillverka egna spröjs och sätta in. Fodrerna är orginal och det enda vi gjort med dom är att målat om dom. Nu fattas det bara fönsterbrädor så att jag kan pryda med vackra pelargoner.


När väl golvet är målat och klart så är det äntligen dags för tapetsering. Jäääädrar va jag längtar!
Här är en liten försmak på hur förbaskat löövely det blir :)  
    

Hej o hå!

2012-03-06 14:20:18 / 1 kommentarer ..


Nu var det längesen jag kastade in ett inlägg i bloggen märker jag. Så kan det gå :) Här hemma är det sjukstuga. Det började med att Maja vart förkyld förra söndagen och som utvecklade sig i feber och jobbig hosta och mat- och drickvägran. Stackarn :( Men nu är hon på benen igen och är stölligare än nånsin. Härliga tider! Men istället så är det min och Toms tur. Halsont och benvärk from hell! Är fortfarande slö men idag känns det ändå som att det går åt rätt håll. Förhoppningsvis!

Annars då?! Jodå, det är full fräs. Maja går för fulla muggar, jag har börjat jobba två dagar i veckan och gästrummet börjar ta form. Så jävla gött!!! Sen så ska det jävlarimig byggas badrum. Det blir mumma det :)

Slänger in en bild på Maja från i söndags när vi knatade till Ica och köpte glass. Ni må tro att vi har fått mutat henne med allt för hon ska få i sig något i magen och då gick faktiskt glassen hem hos damen. Det kändes göttgött i mammasjälen!Ida Gustafsson


Ida Emilia Gustafsson
Är 22 år gammal och har slagit rot i ett gammalt hus från 30-talet i Ludvika tillsammans med min sambo Tom och våran dotter Maja. Här kommer det antagligen bloggas både om det enda och det andra. Allt från husrenoveringar till träning, mat och bebisbajs!
  RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!