Livsnjutarinnan

2012-01-18 00:15:17 / 0 kommentarer ..


Kan hon bli annat i sin första och alldeles egna fåtölj?! Det undrar jag det :) Jäsingen va gött hon har det. Till och med Aktuellt på SVT1 kan bli riktigt sköjsigt att glysa på om man har en egen fåtölj.


Dagens hurtbulle

2012-01-09 23:33:06 / 7 kommentarer ..


Gälen dag. Helt slut. 15 grader i huset imorse. Pelletsen var slut. Svinigt kallt. Sotarens bankande på dörren kl.
8 väckte oss. Hade totalt glömt bort att han skulle komma idag. Panik. Försöka få fyr i kaminen. Det tog mig en timme. Typ. Haha. Ner och fylla på 5 säckar pellets. Maja vrölar sitt "jag är skithungrig morsan. Ge hit gröten och skogaholmsmackan"-vrål. Efter frulle så for vi ut och skulle hämta in mer ved. Vi äger århundradets slöaste såg märkte jag. Jag spottade och svor. Maja satt i pulkan och glysade. Stackars barn. Tur att jag har henne. Älskade fisalotta! Utan henne hade jag idag säkert dragit nåt övergammalt över mig och gått i ide i våran gamla kökssoffa. Hon är fantastisk den där Maja :)

På eftermiddagen svingade jag i Maja i vagnen och lummade ut på en långpromenad. 1 timme och 20 minuter tog den. Vi gick runt Högberget och runt ABB, förbi Piren och gick sen till Ica och köpte ägg, apelsiner och nötter. Maja sov hela vägen och jag höll på att slå ihjäl mig på några skitfarliga isfläckar. Tur man har vagnen att hålla sig i säger jag bara. Annars hade jag vart lagomt invalid vid det här laget. Senare ikväll tog jag mig an ett KB-pass. Det tog mig 18 minuter och körde hårt som en jagad bäver. Haha. Det var längesen jag var så svettig och grann. Grymt pass! Jag fick inspirationen från denna blogg:
http://www.dt.se/pralin/bloggar/halsa/tranatranahalsa?url=http%3A//blogg.dt.se/tranatranahalsa/%23DTTop

Passet bestod av 20 st swings, 15 st cleans med vardera arm, 10 st armhävningar och 15 st snatches med vardera arm. Jag körde alltså i 18 minuter och jag har faktiskt ingen aning om hur många varv jag hann med. Ska ha mer koll nästa gång. Efter KB-passet gjorde jag 25 st höftlyft på pilatesboll, 15 st benböj med hopp och plankan 3x30. Vilade 10 sekunder mellan gångerna. Brukar göra plankan 3x60 men jag orkade verkligen inte idag. Hela jag var skrot efter KB-passet. Fantastisk känsla när man är klar. Sjukt trött och mör i kroppen men är piggare än nånsin i knoppen :)
Imorn är det dags för ett pass med fitnessbandet som jag b.la köpte för presentkortena som jag fick i julklapp. Ska kolla upp bra övningar. Tips mottages mer än gärna :) En promme ska jag nog också klämma in under dagen. Maja älskar att vara ute och jag får förjävla dåligt samvete om vi inte är ute en dag.

Oj vilket megainlägg detta vart. Det var inte meningen. Hade ju egentligen tänkt att bara säga "Höj" men det blev visst mer än så.

HÖJExakt en månad kvar till 1-årskalajs!

2012-01-08 22:27:56 / 0 kommentarer ..


Det är inte klokt! Det är fan inte klokt! Inte nånstans! 11 månader idag. 1 år om exakt en månad. Hujedamig. Stora Fisfia. Men det är inte annat än att bara å gilla läget och se gla ut :) Klart jag är glad på riktigt. Skitglad och jävligt lyckligt lottad. Kan man vara annat med en sån fantastisk stöllkörv till unge? :) Mmmmmmums!


Vackraste tavlan ever!

2012-01-08 20:12:27 / 2 kommentarer ..


Denna vackra tavla fick Majas mormor i födelsedagspresent igår. Jäääädrar va gla mormor blev. Det förstår jag. Jag hade gärna behållit den men mormor var värd den :) Hon är utan tvekan Majas favorit, strax efter Gosegris förståss. Han är helig! Hon vägrar släppa taget om mormor när vi ses, vilket brukar bli ett par gånger i veckan. Om mormor går på toa så blir Maja helt förstörd. Vill följa med. Vill vara med sin mormor så mycket det bara går. Och lite till :)

Angående tavlan så hade vi en jäkla tur som hittade ett gammalt fönster uti vårt garage som bilden passade svinbra i. Helt otroligt eftersom bilden är ganska stor, 45x30 cm rent ut sagt. Att ha köpt en ram hade troligtvis blivit gaaaaanska så dyrt. Och fönstret kan inte bli mer i mormors stajl. Det är så kul att ge bort nånting som man själv gärna hade behållit.


Jag är kär

2012-01-06 19:20:26 / 2 kommentarer ..


Mitt första möte med min nyinskaffade kattlebell är just avslutat och jag kan inte säga annat än att satan i gatan va nöjd jag är. Frälst! "Han" ska lätt få sova brevid mig i sängen härdanefter. Inge snack :)


Fina doningar

2012-01-04 20:05:27 / 1 kommentarer ..

Yees. Idag fick Inter Sport här i stan äntligen hem fler kettlebells. Jädrar va jag skyndade mig dit. Var rädd att bli utan eftersom dom verkar vara väldigt populära. Men jag hann :) Sviiiinglad. Jag fick presentkort i julklapp av min Lövley och av svärmor. Bästa julklappen. Men skoja inte sicken beslutsångest jag fick när jag var och skulle välja ut grejer. Herregud. Kan man lida av mer beslutsångest tro? Nej, tror fan inte det.. Alltid varit sån. Vela hit och vela dit. Första gången jag var där så hade dom ju inga kettlebells hemma så jag kastade i ett hopprep och så gummibandet (som ni ser på bilden) i kundkorgen. Men jag ville ju så gärna ha en pilatesboll också så jag gav fan i att öppna förpackningen till grejerna utifall att jag ville lämna tillbaka och köpa en boll istället. Och så när jag stod och var ivrig i butiken idag så bestämde jag mig för att lämna tillbaka hopprepet eftersom det iaf inte skulle funka att hoppa här inne i huset. Det skulle nog ramla isär totalt och så har vi för lågt i tak. I sommar finns det nog bättre förutsättningar för att äga ett hopprep. Så det är nog fasen det första som jag ska köpa så fort det blivit bart ute på marken.. Göttgött! Så istället för hopprep så fick det bli en pilatesboll.. Fitnessbandet behöll jag och så fick en kettlebells 8 kg's följa med en skitglad men nästät tjej hem. Jäklar va nöjd jag är! Så fort förkylningen gjort sitt så ska jag sätta ihop ett skitgöttit och intentivt program på typ 15-20 minuter. Astaggad!
Genom att börja träna och äta rätt så har jag sen i augusti lyckats gått ner lite mer än 15 kg och 16,5 cm runt stussen. Kan man va annat än jävligt nöjd? :) Men det finns mer att jobba på. Minst 10 kg till ska undan. Och med hjälp av dessa fina doningar så kan det ju inte gå annat än jävligt bra :)

Tjoflöjt!


Nam nam

2012-01-03 10:17:11 / 0 kommentarer ..


Som sagt, den där körven går inte av för hackor tycker en rinnsnorig Maja.

Körv me brö'

2012-01-02 23:15:59 / 0 kommentarer ..


Jag kunde absolut INTE låta bli att köpa denna plastkörv till Maja som hon sen fick i julklapp. Klockren! Och den finns hos Babyproffsen. Det följde även med en liten boll men den var inte alls lika intressant. Vem fanken väljer inte hellre en körv istället för en trälig böll?
Sådan mor sådan dotter kan man lugnt säga :)

Ida Gustafsson


Ida Emilia Gustafsson
Är 22 år gammal och har slagit rot i ett gammalt hus från 30-talet i Ludvika tillsammans med min sambo Tom och våran dotter Maja. Här kommer det antagligen bloggas både om det enda och det andra. Allt från husrenoveringar till träning, mat och bebisbajs!
  RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!